Abang Ensem Di Mata Aku

Salam

Kepada anda yang selalu mengikuti dan membaca blog aku pasti kenal dengan jejaka bermisai dalam gambar diatas tu bukan?Beliau tak lain tak bukan adalah Meor Zaidee atau lebih dikenali ramai sebagai Abang Ensem,atau pun AE

Kepada yg tak mengenali, beliau merupakan seorang blogger,pekerja institusi kewangan,penulis ebook hartanah,pengumpul hartanah dan juga seorang penyanyi karaoke hehehehe

Kali Pertama Jumpa Abang Ensem

Saat mula bersua..

Kali pertama tegur menegur antara aku dan AE (di internet)..tak silap aku adalah semasa aku bertanyakan sesuatu berkenaan pembelian rumah di ruangan komen blog dia..alih2 dia email terus jawapan kat aku..so dalam hati aku berkata..”wah dahsyat mamat ni..very efficient” ye lah selalunya blogger blogger lain kalau tanya kat ruangan komen so jawap pun kat ruangan komen la kan

Selepas itu pada suatu ketika,beliau mengajak aku berkaraoke bersama blogger-blogger lain selepas beliau terbaca komen aku pasal karaoke kat blog Madam Cantik ni,secara jujur aku amat jarang pegi karaoke,kalau pergi pun aku jarang menyanyi sebab apa.. aku tak pasti,mungkin sebab sistem bunyi kot,in other word aku tak suka karok.Namun begitu si AE dah berjaya meracun aku utk turun ke ‘kotak merah’ untuk berkaraoke dan disitulah pertemuan pertama aku dgn AE

Walaupun aku tak berapa suka berkaraoke but i should thanks him sebab entah kenapa aku jadi suka berkaraoke pulak lepas tu…bukan setakat itu sahaja dari seronok berkaraoke dapat juga menjalin hubungan jaringan sesama blogger-blogger lain yang turut hadir ketika sessi karaoke tu,pendek kata dari jemputan karaoke  beliau ni lah graf trafik aku mula menunjukkan peningkatan

Abang Ensem Secara Peribadi

In person orangnya agak hensem..nasib baik ..sebab nickname tu akan nampak poyo jika org nya tak betul betul hensem..

Kalau diperhatikan hasil tulisan diblog beliau dengan peribadi beliau memang amat tidak selari..kalau nak tengok the real AE tgk lah komen2 beliau kat blog blog orang lain..dari situ lebih terserlah keperibadian beliau yg lebih happy,nakal dan happening

First impression,beliau mengingatkan aku kepada rakan kolej aku..budak Ipoh tapi tak de misai..

Ketinggian ilmu hartanah beliau memang antara yg terhebakk di negara ini,ramai awek awek telah terpikat dek bilangan rumah beliau yang mencapai harga jutaan ringgit,pun begitu beliau seorang ‘family man’ yang setia pada isteri yang khabarnya kini tengah nak bersalin

Ketinggian AE ? ooh usah ditanya..kuikuikui(jangan marah yer AE aku hanya berlaku ‘jujur’ disini)

Misai AE? Seriusly gua rimas tengok hahahah…(habislah aku kalah la mcm ni)

Abang Ensem Di Mata Aku

Kesimpulannya disini aku amat berterima kasih sangat lah kat AE ni sebab beliau lah individu yg pertama membuka ruang kepada aku untuk membina jaringan networking sesama blogger blogger hebat yang lain sekaligus telah meningkatkan pencapaian trafik blog aku yg masih baru ni

Contest Abang Ensem Di Mata Aku

Kalau kalian ingin mencuba nasib boleh menyertai contest ini dengan KLIK di link dibawah

Contest AE


Share

46 thoughts on “Abang Ensem Di Mata Aku

  1. abangensem

    Terrrrrharu gua beb bila lu kata gua ensem lebih2 lagi tang misai..hahaha. Ini macam kalu, kalau gua jadi artis nanti memang kompom la nama gua akan malatop..hehe. Anyway, thank you beb for joining.

    P/S : Jangan lupa panggil gua featuring dalam album baru lu tu nanti..
    abangensem recently posted..Contest “Abang Ensem Di Mata Aku”My Profile

    Reply
  2. Anuar

    Semakin melambunglah saham AE lepas ni..

    Lebih-lebih lagi kalau ada “bunga-bunga” penghias “belon” terbaca entri “abang Ensem Di Mata Aku” dekat blog Bro Zarul ni.. Hik..hik..hik..

    Mesti “bunga-bunga” penghias belon tercari-cari siapakah Abang Ensem Di mata aku?? Adakah dia seorang “pemandu Belon”? Ataukah sang “kumbang” penyeri “belon”??..

    Tanpa mereka sedari Abang Ensem di Mataku adalah seorang jutawan hartanah yang sempoi…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge