ASTRO Panggil Untuk Juri Jemputan AF10??

Salam..eh ada lagi ke AF ni?? Pelik betul la kan..katanya dah habis..Alahai mimpi je tu ..bukan betul2 ..tolong jangan percaya!

The real story ,sebenarnya aku dipanggil untuk menjadi juri di satu karaoke contest di Subang hujung minggu nanti..

Mengenai juri kat AF tu …aku khayal jer …heheh teringin gak dulu tapi apa kan daya..muka aku tak cukup hensem macam penyanyi ni

Tapi bila bab jadi juri ni aku sebenarnya seronok sebab aku boleh saksikan bermacam-macam jenis bakat..ada yg terover, ada yg berlagak bagus,ada yg poyo sombong dan bermacam-macam lagi lah..kalau korang tengok sesi ujibakat kat mana-mana especially kat tv tu mcm tu la rupanya.

Pengalaman menjadi juri ni bermula semenjak aku aktif menyanyi dulu lagi lah..seingat aku 1st time aku jadi juri adalah bersama sama dgn Hattan kat Klang pada tahun 1996..masa tu Hattan dengan Arianie(bekas isteri) sedang hangat bercinta

Korang tahu tak mcmana aku dgn Hattan decide pemenang?

Citernya cenggini..kesemua peserta final pada ketika tu mmg bagus2 belaka..masing2 ada kekuatan vokal tersendiri..sampai kitorang serba salah nak choose…kang pilih yg ni..yg tu pun bagus bla bla.bla bla ..last2 Hattan cakap kat aku..”Apa kata, kita pilih yg mempunyai suara yg berlainan yg tak pernah ada lagi kat Malaysia ni”..so kebetulan ada sorang peserta ni mempunyai kualiti tone vokal tersendiri,dan mmg unik..seingat aku dia nyanyi lagu Sudirman..so dia lah aku ngan Hattan angkat jadi Juara

Satu lagi pengalaman yg best semasa aku menjadi juri adalah dalam tahun 2009 kalau tak silap aku..Pengalaman ni berkait dgn gambar diatas-Masa ni aku telah menjadi juri utk satu pertandingan nyanyian anjuran NoGold.Com(Forum Forexx tu)yg hanya disertai oleh ahli2 forum jer..Yang menariknyer pertandingan ini adalah dari segi budget yg dikeluarkan utk buat contest ni..memang cukup besar..Mereka adakan sistem undian utk peringkat awal,quarter final dan semi final…dan seramai 5 peserta telah dipilih masuk ke Final..Hanya masa Final je lah kami 3 org juri diatas bakal menentukan siapakah layak digelar juara

Hadiah wang tunai sebanyak RM18,000 disediakan utk pemenang,,,korang percaya tak??..Percayalah!! Juara dapat RM10k,Naib Juara RM5k dan Ke 3 RM3k..

Perbandingan: Korang tahu tak hadiah Vokal Terbaik bg AJL ialah RM10k?? sama level dgn hadiah karok contest NoGold ni!!

The best part is… nasib baik ..Juara yg kami angkat tu memang boleh menyanyi dan boleh dikatakan ok lah (but tak sehebat Hafiz la kan..)Tapi yg aku rasa ralat is bcoz pemenang Kedua dan Ke3 mmg masih tak capai standard yg aku harapkan ..dan hadiah tu mmg rezeki dorang ler..sbb yg no 4 dan no 5 mmg tak le langsung nyanyi

Semasa Menjadi Juri Untuk Bintang Saari Amri 2011 di Cheras

Begitulah sebahagian pengalaman2 yg aku rasa menarik utk dikongsikan bersama korang dalm bab penjurian ni..Overall aku teruja sgt nak tunggu hujung minggu ni..bagaimanakah pulak peserta2 tu nnt


Share

84 thoughts on “ASTRO Panggil Untuk Juri Jemputan AF10??

  1. Azman

    Yang penting masyuk….Bro Shaari Amri pernah jumpa masa dia hantar anak dia sekolah vokay rompin pahang dulu.Kalau tak silap nama anak dia Putra Aniza..lama dah tu tahun 90an.
    Azman recently posted..Sedap Kerusi EmpukMy Profile

    Reply
  2. penbiru

    hmmm..dulu sy slalu eskod adik masuk karaoke..ada yg menang ada yg kalah. tapi yg kalah tu kdg2 sy rs yg menang tu tak patut menang mungkin sbb adik sy tau cun kot..dia penah masuk karoke Bintang Plus ( ni Plus Hiway punya )Juri time tu Syafinaz n Datuk Sharifah Aini..dia dapt no1..
    tapi kan bang..yg dia kalah tu, jurinya langsung org tak kenal..hehehehe..ntah mana penganjur tu ambik pun tak tau la..

    Reply
  3. delaila marsha

    fuhh!!! wat suspennzzz!!!! jer ingat kan ader AF10,….nanti klu nak kritik peserta jaga tutur kata,..kang ader yg cop celupar plak,…walaupun hakikatnya benar,….kuii,.kuii,.kuiii,..

    Reply
  4. maszull

    assalamualaikum zarul…wah seronoknya dpt jadi juri karaoke….pilih pemenangnya biar yg benar2 berbakat je yer…:)

    Reply
  5. Salina@IbuAqil

    Mcm best jer jadi juri erk..
    Tp awok ni rasanya x leh jd juri..
    Cpt rambang mata & pendengaran..
    Tgk ni cantik..
    Dengor yg ni sedap..
    Ate!! Camna gayer nyer..
    Jadi juri ni kena betul2 arif..
    Kekadang awok dengor dah sedap dah sore dia..
    Tp last2 juri pilih lain lak pemenangnya..
    Jenuh pk tang mana sedapnya sore si juara tuh..
    X jgk jumpa uniknya si juara..
    Last2 pasrah je lah..
    Memang x ada bakat nak jadi JURI..
    Jadi SURIrumahtangga layak..
    Wakakakkakak!!
    Juri buat si suami!!
    Hu3!!

    Reply
  6. diah

    Hehe..bestnye..
    RM5k hadiah..gile la..yg xleh nyanyi pon menang…?
    kalo sy masuk kompem menang..hahahahha

    Reply
  7. lina

    pening jg ya nak pilih pemenang nyanyian…klu pesertanya mmg hebat xpe jg tp klu stakat nan ado suaranya susah jg hehe…tp hadiah utk pertandingan karaoke tu mmg hebat giler…RM10,000 byk…makcik kayo jdnya hehe

    oh ye salam perkenalan…nice blog
    lina recently posted..Blog Remy Ishak!My Profile

    Reply
  8. mijie

    kalau macam tu saya nak masuk lah pertandingan karaoke tu, tapi bro kn kasi chance utk menang la bhahahaha

    eh lama betul tak tinggalkan komen kat blog ni, jadi silent reader je

    Reply
      1. jess jaafar

        itu memang hak Encik Selebriti dah..tak perlu minta izin..hihihi..cuma macam yang saya bagitau tadi la..ada dua ‘human mistake’ dalam tu..arap2 dimaafkan lah…

        Reply
  9. JAI @ JEJAI

    Wahh..Gempak Sehh..AF boleh Kalah camni kalo AE masuk. Gua rasa kena sediakan Hadiah Penyanyi yang Ensemlah..baru AE ada peluang sebab dah nama AbangEnsem. Jangan tertipu dek kehenseman beliau sila take note..miahahaha

    Reply
  10. Bert Atiah

    tajuk cuak je.. ingat betol2.. haha.. saya minat betul karok2 neh.. tapi nak masuk bertanding nan hado lah haha.. nyanyi2 lam jamban karok ngan encik laki je bleh la hehhee…

    selamat menjadi juri!! mesti bess kan!! huhu

    Reply
  11. KiD

    lepas ni, kalo ada event, leh laa panggil Umbrella wat show eh. :)

    eh, nak masuk karok ahad ni.. tapi kasi laaa AE menang,, hahhaaaa

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge