Jom Rasa – Restoran Kak Mah Tom Yam

IMG_3828

Restoran ini merupakan salah satu fevret aku dan wife, kalau teringin  nak makan masakan tomyam yang super lazat maka kami akan kesini, sanggup walau pun berada 50km dari rumah kami.

Terletak di No 39, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru – berhadapan dengan Universiti KL   ( Klik untuk peta lokasi )

Baik, menu masakan yang paling kami suka kat sini adalah siakap stim limau, memang super power dan super sedap..Rasanya setakat ni memang tak le lawan oleh mana2 kedai tomyam yang pernah aku kunjungi sebelum ni

Selain itu menu2 lain juga menarik cthnya yang kami makan ni adalah kerabu perut, sayur kicap, dan aneka seafood goreng

Menu istimewa(mesti cuba) - Siakap Stim Limau

Menu istimewa(mesti cuba) – Siakap Stim Limau

Kepada yang suka makan perut - menu ni mesti korang nak rasa

Kerabu Perut  - Kepada yang suka makan perut – menu ni mesti korang nak rasa

Mix Vege dengn sos tiram - menu ni asalnya adalah untuk menu bubur nasi tapi kami improvise makan dengan nasi jer..pun sodap jua!!

Mix Vege dengn sos tiram – menu ni asalnya adalah untuk menu bubur nasi tapi kami improvise makan dengan nasi jer..pun sodap jua!!

Yang ini adalah campuran seafood- sotong ikan masin dsb yang digoreng special..rasanya agak rangup dan memang layan - juga merupakan side dish untuk bubur nasi yg telah kami improvise makan dengan nasi jugak hehehe

Yang ini adalah campuran seafood- sotong ikan masin dsb yang digoreng special..rasanya agak rangup dan memang layan – juga merupakan side dish untuk bubur  yg telah kami improvise makan dengan nasi sahaja hehehe

Restoran ini juga pernah dikunjungi oleh crew rancangan popular TV3 iaitu Jalan Jalan Cari Makan

Dari segi harga pula boleh dikatakan agak berpatutan dan kalau macam ikan tu kena ikut harga pasarans semasa-No servis charge dan cukai kerajaan

Keseluruhan harga hidangan kami dengan minuman K-Lime malam itu berjumlah RM80

Keseluruhan harga hidangan kami dengan minuman K-Lime malam itu berjumlah RM80


Share

18 thoughts on “Jom Rasa – Restoran Kak Mah Tom Yam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge