Kembali ke Cape Town..ce citer ce citer…

Saya baru sampai ke Cape Town ni..da mandi2 cuma mata tak mahu lelap,di tambah pulak dengan adanyer internet percuma di dalam bilik ni lagi menyebabkan mata ni jadi ‘terang’ so ni le kerja teman ..ngomel kat blog ni sorang2

Alhamdulillah flight  teman tadi berjalan lancor,kerja pun tak de banyak masaelah sangat,penumpang pun tak delah penuh bebenor..sedang elok la kata orang tu..so teman tak de la stress sangat..ditambah pulak flight  dr Buenos Aires berlepas waktu tgh malam waktu sana jadi penumpang2 teman tu semuanyer tidor terbungkang..ermm teman pun tak delah sibuk sangat..

Kat sini teman dok dalam 3 hari lagi sebelum pulang ke KL..aduh teman ni da rindu bebenor dengan isteri teman ni,udoh lama teman tak tingge dia lama2 sampai 2 minggu,tahun lepas teman ader ler buat flight ni ..tapi teman bawak dia dan berbulan  madu,seronok ler teman bila dia ader tambah pulok waktu tu Piala Dunia Bolasepak diadakan di South Africa ni..dapatlah merasa suasana kemeriahan kat sini pada waktu tu

Eh saya baru perasan yg saya ni berbahasa Peghok (Perak) dari tadi  yer!..ha ni ler jadinyer bila da terbiasa dengan kenkawan sejak dari mininggu lepas dorang ni semua asyik berbahasa Peghok jer..sikit2 “Yoeb”..sikit2 “teman” ..dorang tu semuanyer budak2 Perak..pastu dok ngajuk dialog2 dari filem Hantu Kak Limah..apalagi dengan saya saya sekali ler terjebak..adoiyai!!

Kita Bako kita bako..hahahahah adoi pecah perut melayan kenkawan giler dan sengal saya tu..maklumlah bukan apa masing2 rindu kat famili ,berjauhan dr keluarga..mcm tu je lah caranyer nak lari dr perasaan rindu tu,ye dok??

Oklah cukup2 la tu yoeb! kamu ni tak ret2i nak tido ker yoeb..??oops ok la sayaberhenti kat sini dululah..esok2 sambung lagi..ingat esok ni nak ke Camps Bay Beach lagi sekali..nak ngammbil gambo sunset kat sana..harap2 cuaca tak hujan macam hari ni ler..kalau cantik nnt teman post utuk mekema mekema semua nengok ..

 


Share

2 thoughts on “Kembali ke Cape Town..ce citer ce citer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge