Misi Tercapai

photo-2

 

Hasil usaha penat lelah selama berbulan-bulan membentuk dan merapi 6ixpack diperut menjadikan berat badan ku kini sudah berada diparas yang aku mahukan, walaupun hakikatnya 6ixpack aku tak de la seberapa hot sangat pun hehehe, walaubagaimanapun dengan usaha untuk membuat 6ixpack tu la membolehkan aku mencapai target yang dimahukan iaitu mencapai berat badan dibawah 70kg

Kenapa bawah 70kg?? well sebenarnya berat badan bawah 70kg itu adalah berat badan aku sebelum mencapai umur 30 tahun iaitu sepuluh tahun lepas.

Jumlah penurunan berat badan aku utnuk tahun 2012 adalah diantara 5-6kg

Walaupun misi ini terlewat selama 14 hari, tapi tak mengapa, atleast ianya dapat dicapai dan aku rasa korang  pun boleh buat jika ada kesungguhan dan serba sedikit ilmu pengetahuan mengenai pemakanan dan latihan latihan mengurangkan berat badan

Gambar diambil sekitar awal 2011..ketika ini berat badan mencapai 78kg

Gambar ini diambil sekitar April 2012 – berat dalam 74-76kg

Gambar terbaru

Gambar terbaru

 

 

 


Share

42 thoughts on “Misi Tercapai

  1. zuan

    hoho makin kacak la macam ni.. steady bro! klu susah nak turun, maknanya senang nak naik.. zuan ni kategori lain sikit, senang turun, susah naik.. skrng ni alhamdulillah dah sampai berat ideal, 60kg
    zuan recently posted..> Ser La SaMy Profile

    Reply
  2. Alana K. Donovan

    Untuk mengetahui jumlah kalori yang terkandung dalam satu-satu makanan, sila klik link di bawah. Sila rujuk juga ruangan Kelas Kalori untuk mempelajari teknik menaikkan atau menurunkan berat badan kaedah ‘kira pengambilan kalori’.
    Alana K. Donovan recently posted..No last blog posts to return.My Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge