Nota Ringkas Dari Auckland

Finally dapat gak aku cari port nak online kat Auckland ni,kat hotel bg internet ciput je..hanya 15mb data..tak sampai sejam habis..Bukan apa,aku nak mengupdate blog dan membalas email/komen blog, twitter dan fb etc..kalau takat bnyk tu mmg aku kena cari alternatif lain..nasib baik aku teringat kat satu internet centre kat sini..bawak laptop sendiri dan cucuk kabel jer..NZD3 sejam..(dalam RM6)

Dan yg paling best internet kat sini so very the lembap aku pun tak tahu kenapa.Jadi post ni aku taip je lah.. no pic will be publish,so sorry guys!

So semalam satu hari kat New Zealand aku KO atas katil hasil dari penangan full flight  selama 10 jam daru KL semalam.. so hari ni baru nak kuar amik angin,seperti yg aku dok heboh kat twitter semalam hari ni NZ cuti sbb ada NZ/Aussie Day so tak ramai la sgt manusia kat sini

Plan aku hari ni tak de nak kemana sgt sebab semua area kat bandaraya ni aku dah explore..tak de bnyk tempat menarik kat bandar Auckland ni actually..cuma ada Auckland Tower je ..yg lain2 tu kedai2 duty free and souveniors je lah

I will update the pic as soon i got a better internet connection,so far dah ada dua story yg nak aku publish tp memandangkan internet yg agak slow motion ni..korang paham2 jelah

Ok guys sampai sini dulu..aku nak kena out dari internet centre ni sebelum masuk sejam..buang karan je..dahlah sampai RM6..oh i love Malaysia!!


Share

46 thoughts on “Nota Ringkas Dari Auckland

  1. remyhazza

    untung ler abg zarul…..
    Jadi cc leh jln2 kat tempat org…..
    sampai dah tak tau nk pi mana kat aucland tu……
    remy nie nama jer….. keja kat airport….
    satu tempat pun tak sampai lagi….. cuma yg best….
    menu yg remy planing aroud the world …he3

    Reply
  2. DianaAzis

    Wah..bestnya..ahaha.. lom pernah sampai Auckland lagi..harap2 one day nanti leh sampai sana..ehehe..dah kedai souveniors je buka, apa kata beli utk diana..eheheh :p Gurau je.. :)

    Reply
  3. arelan

    bilalah nak jejak kaki ke NZ. sebelum ni ingat nak tengok world cup ragbi kat NZ tapi ongkosnya gak ada.wuuuu…kem salam kat Jonah Lomu ye.hoho
    arelan recently posted..MuJa LaK TaGMy Profile

    Reply
  4. Clive

    15 mb jer????dafuk? ciput giler!

    hahaha…baru tau betapa laju nya internet kat malaysia.#LOL
    brape hari kat Auckland tu bro?

    jimat jimat lah RM 6.00 x X = ????
    #TROLOLOLOOOLL

    Reply
  5. Salina@IbuAqil

    Uishhhhhh!!!
    Abe zarul, hebat mu 10 jam duk ateh flight kalo awok ni udah bengkok tulang dibuatnya.. Duk 3 jam dlm kete Ipoh -KL pun udah rasa nk trcabut pggang ni.. Itu blom part anak awok duk lenjan lompat kijang dr seat dpn ke seat blakang kete lg.. Mauh rasa awok nk lompat ke luor tingkap trus je.. Hu3!!! Apapun teringin gak nnt awok nk ajak hubby awok bwk anak merasa nek flight.. Duk bwk dia nek flight yg msk token 2 je x abeh.. Sian dia.. Take care bro.. Selamat kembali ke Malaysia tanah air terchenta.. ;) nnt up pic bnyk2 tau nak tgk tmpt org.. ;)

    Reply
  6. maszull

    assalamualaikum zarul….hujan emas di negeri org tu sementara je tapi di negeri kita Malaysia ini lah lagi bestnyakan…:)

    Reply
  7. Fahri

    Salam. Tahniah buat encik Zarul. Saya suka baca catatan santai dalam website/blog encik Zarul. Alangkah bagusnya kalau semua pramugara/pramugari membuat catatan seperti encik Zarul. Sudah tentu lebih banyak cerita menarik tentang negara orang yang boleh dikongsi bersama pembaca. Apapun saya doakan encik Zarul terus berjaya dalam kerjaya sekarang dan bahagia bersama family tercinta. Teruskan usaha. Jauh perjalanan, luas pandangan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge