Sesampai Aku di Paris…

Salam semua, alhamdulillah setelah mengharungi 12 jam penerbangan dari KUL  akhirnya aku selamat sampai di bumi Perancis yg macam dah nak beku ni..

Suhu masa aku sampai tadi mencecah 1 darjah celcius dibawah paras beku..dan memang ianya teramat amat sejuk..No salji at the moment..tp waktu tghari diramalkan dalam 3 – 5 darjah celcius…still sejuk gak

So sekarang ni aku kena berehat la..hajat hati utk merayap terpaksa aku tangguhkan sebab keadaan kesihatan perut aku  yg tak mengizinkan ni..ianya agak berkurangan berbanding semalam,tp badan aku rasa mcm bisa2 sikit..tp sebelum landing td aku dah telan ubat demam ..so hopefully aku dapat recover sebelum kembali bertugas dalam masa 24jam dari masa aku tulis entry ini

Aku tak dapat nak snap gambar yg best2 sebab aku stay kat area airport je so sempatlah aku snap yg ni ha..hotel tempat aku dan rakan2 lain menginap

So aku kena rehat dulu nnt bangun jap lagi aku update story lain pulak

Oh ya sebelum tu terima kasih banyak2 atas komen2 korang yg mendoakan aku semalam heheh..hargai sesangat..


Share

54 thoughts on “Sesampai Aku di Paris…

  1. JAI @ JEJAI

    Semoga kesihatan pulih seperti sediakala bro..Happy Working..Tak yah jejalan..sejuk tuhh..lom masuk kalo berangin..kalo salji jer takpelah ok gak kalo berbanding Angin

    Reply
    1. JAI @ JEJAI

      Gua rasa dia ada perancangan nak bukak Bisness Apam Balik nie..hehehe…Bro Jom JV bukak Bisness Apam Balik kat sana..rasa boleh kut..Agak2 orang paris ni suka makan makanan manis tak?

      Reply
          1. JAI @ JEJAI

            Serius bro..Setakat ni Apam Coklet Chip dgn Kismis jerr…Kalo buleh buat mcm JCO atau Big Apple pelbagaikan rasa boleh menarik perhatian ramai tuh..cuma kena study boleh ke tak boleh dan sedap ke tak sedap kalo guna flavour pelbagai nie..

  2. maszull

    assalamualaikum zarul…wah bestnya dah sampai Paris jap jer dah berada di negara orgkan…mama ni bila la dpt pergi Paris agaknya…:)

    p/s moga spt sembuh dr sakit perut tu yer…:)

    Reply
  3. nanie

    selamat berehat sebelum bertugas semula, sampaikan salam saya kepada warga Paris…:), juruterbang, juga anak2 kapal MAS…:) Selamat Bertugas..

    Reply
  4. sha

    ohh february di paris ye…makin hujung winter makin lah sejuk ye… susah gak jd steward ek? apa2 pun ubat demam dan vitamin c kena lahhh selalu stand by…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge