Suatu Hari Yang Penuh Dengan Kejutan

Salam

Hari ni nak share mengenai satu kejadian yang agak jarang berlaku dalam kehidupan aku sebagai pramugara.

Kebiasaannya kalau aku buat route domestic masa diawal2 pembabitan dulu ada jugak yg menegur dan minta nak bergambar,bila dah lama tak muncul tv/magazine flight domestic pun org dah tak kenal

Tetapi bila buat flight ke Perth tu hari,penumpang melayu di Club Class(Kelas Bisnes) dengan penuh yakin menyapa aku dgn nama ‘payung’ aku (Zarul Umbrella ler) semasa aku nak bagi minuman kat dia..Terkejut gak aku..hilang fokus sekejap..tp aku dengan penuh yakin cover muka terkejut aku dgn senyuman cari makan aku tu..

Selang beberapa ketika semasa aku nak collect gelas,dihulurkan bekas cermin matanya  utk aku tandatangani..umang aihh sekali lagi aku terkejut..

So atas permintaan aku sign je lar..tapi aku sorok2 ler dari rakan2 sekerja aku..segan la dgn uniform tu nak sign2 sebenarnya..hehehe

Sesampai nya di Perth dia bertanya akan ‘harga’ aku utk satu persembahan bagi majlis resepsi perkahwinan..lagi sekali aku terkejut hahaha ..betul kata orang rezeki ada di mana mana ..tu lah suatu hari aku yang penuh kejutan

p/s tak sia sia aku sign dapat gak prospek client

p/s/s maafkan susunan ayat yang agak berterabur dek kerana kepenatan menghadiri majlis kahwin brader-in-law aku td


Share

50 thoughts on “Suatu Hari Yang Penuh Dengan Kejutan

  1. abangensem

    Lu ngan gua sama je Bro. Gua terkejut bila ada orang insurans kat tepi mesin ATM hulur pen suruh gua sign autograf untuk dia. Mem ngan anak gua pakat gelak kat dalam kete. Nasib baik la mamat tu tak ajak gua bergambar, kalau tidak.. Malu beb!!

    Reply
  2. Noor Ain

    Tulh namenye pemint setie abg.. tak kire dlm ape jue keadaan die kenl abg.. tu blm lg klu abg dgn Umbrella dh betol meletop mcm seblm ni.. rsnye 1 pesawat mntk sign & bergmbr dgn abg… termasuk pilot sekali..

    Reply
  3. shazuan

    Assalamualaikum abg zarul, selasa 25/2/14 flight kuala lumpur ke labuan jam 6.45 ptg jumpa abg, tp tk berani nk tgur tkt silap org.tp bila tgk pada tag nama zairul kefli rasa mcm abg zarul.tp tkt jgk nk tegur tkt salah org, sbb zaman popular dgn lagu Ramalanku benar belaka abg nampak berisi skit..skrg kurus skit.kali ni jumpa blh tgur la..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge